Stranačke aktivnosti     | 06.01.2022. 18:17 |

Saopćenje za javnost DF-a

FENA Saopćenje

Zlatan Begić: Suludi pozivi SDP TK -a na ostavke Podžića i Komšića, potrebno eleminisati i PDA i Kukića

Potpredsjednik DF-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini prof.dr Zlatan Begić smatra da poziv SDP-a TK,  Demokratskoj fronti na napuštanje vlasti na državnom nivou predstavlja vrhunac politikantstva I licemjerstva, jer je riječ o neuporedivim okolnostima. To pogotovo ne može biti izgovor za eliminaciju PDA iz vlasti Tuzlanskog kantona.

Smatram da bi ostavke ministra odbrane Sifeta Podžića, ili ostavka predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodina Željka Komšića,  bili suludi potezi i vrhunsku antidržavni akt  u trenucima kada se od strane Milorada Dodika vrši napad na ustavni poredak države Bosne i Hercegovine i kada se otvoreno prijeti secesijom i ratom. 

Zahtijevati ostavku ministra Podžića i predsjedavajućeg Komšića značilo bi ostaviti Oružane snage BiH bez civilne i vrhovne komande u ovako delikatnom političkom i sigurnosnom trenutku i pod okolnostima totalne blokade institucija, a Bosnu i Hercegovinu bez šefa države. Znaju to i u SDP-u, pa ovakav nivo svjesnog politikantstva aktuelnog rukovodstva ove političke partije u kritičnim momentima za čitavu državu i mir u BiH itekako može da zabrine sve građane čiju inteligenciju ovi političari ograničenog dometa i lokalnog nivoa očigledno potcjenjuju. 

Posebno je zabrinjavajuće što se takva vrsta neodgovornog politikanstva potencira isključivo sa ciljem nemuštog opravdanja njihove politike na kantonalnom nivou, potvrđujući time još jednom da se u njihovom sistemu vrijednosti stranka nalazi ispred države.

U tom smislu, mi smo bili voljni da zajedno sa SDP-om i Našom strankom branimo interese države BiH u državnim institucijama u kritičnim momentima. Nažalost, vrijeme je pokazalo da ove političke partije nisu zainteresovane za konkretnu i iscrpljujuću političku borbu protiv politike Milorada Dodika i Dragana Čovića na državnom nivou, ali da su itekako zainteresovane za ekstremni populizam, ugodnu vladavinu po kantonima i na kantonalnim budžetima. Mi smo izabrali da se na državnom nivou borima za interese Bosne i Hercegovine protiv antidržavnih politika Dodika i Čovića, mi smo izabrali stranu Željka Komšića. Za razliku od toga, SDP i Naša stranka su izabrali hladovinu na kantonalnom nivou i stranu gospodina Mirsada Kukića, i tu prestaje sva priča.

Prof. dr Zlatan Begić potpredsjednik Demokratske fronte

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu