Bosna i Hercegovina     | 30.12.2021. 18:19 |

Novogodišnje kočije pred Klinikom za pedijatriju u Tuzli

FENA Anisa Mahmutović, Foto: Anisa Mahmutovic

TUZLA, 30. decembra (FENA) - Nakon akcije prikupljanja paketića, Udruženje za djecu oboljelu od raka "Pipol" danas je upriličilo podjelu poklona i ispunjavanje želja mališanima Odjeljenja hematologije i onkologije Klinike za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. 

Pored podjele paketića, mali heroji imali su priliku vidjeti i novogodišnje kočije sa djeda mrazom koje su za njih, zajedno sa udruženjem 'Pipol', pripremili Omer Isović i Edin Hadžić sa konjičkim klubom "Mango".

- Akcija je trajala od prvog dana decembra. Prvu podjelu ispunjenih želja imali smo prije četiri dana u našem Kids centru gdje smo pored mališana oboljelih od malignih bolesti, obradovali i njihovu braću i sestre. Danas smo na Klinici za pedijatriju, pored naše djece na hematologiji i onkologiji, obezbijedili paketiće i za sve mališane koji se trenutno nalaze na bolničkom liječenju, a riječ je o oko 130 poklon paketića - izjavila je predsjednica udruženja "Pipol" Amra Saračević. 

Oni su 26. decembra ujedno obilježili i četrnaest godina rada i postojanja u Tuzli, a akcija koju su proveli u posljednjih mjesec dana, motivirala je društveno odgovorne kompanije, ali i pojedince da ispune spisak želja malih heroja koji dobijaju životne bitke.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Komšić i Bećirović u Tuzli odali počast ubijenim u masakru na Kapiji

Solistički koncert Azmira Halilovića u Tuzli

Epilog nevremena u Tuzli: Žena na koju je palo drvo u teškom stanju

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost