Bosna i Hercegovina     | 30.12.2021. 13:08 |

FUZIP: Digitalizacijom do povećanja transparentnosti i efikasnosti inspekcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. decembra (FENA) - Na youtube kanalu USAID-a BiH objavljen je promotivni video koji slikovito predstavlja sve komponente i ciljeve USAID-ovog projekta E-Uprave, a kojim je obuhvaćena i Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP).  

Projekt je usmjeren ka rješavanju nekih od suštinskih problema građana, preduzeća i vlasti u BiH putem digitalizacije i automatizacije javnih usluga, povećanja transparentnosti i efikasnosti, štedeći vrijeme i novac i eliminirajući korupciju.

Video je dostupan putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=8fGy2n7VAoc&t=1s

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u BiH i Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) su 16. jula ove godine u Sarajevu potpisali Memorandum o razumijevanju  u okviru projekta E-uprave kojim se definiraju oblasti saradnje usmjerene na poboljšanje funkcionalnosti, efikasnosti i učinkovitosti inspekcija, povećanje transparentnosti, unapređenje saradnje i elektronske komunikacije s organima i institucijama vlasti BiH i FBiH povećanjem nivoa razmjene podataka iz digitalnih baza i poboljšanje analitičke i izvještajne sposobnosti Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Putem tih unapređenja bit će ojačani i postojeći antikorupcijski mehanizmi Federalne uprave za inspekcijske poslove, a daljom digitalizacijom i modernizacijom će biti omogućeno pružanje bržih, transparentnijih i jeftinijih usluga poslovnim subjektima, saopćeno je iz FUZIP.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pronađen svinjski DNA u zaleđenom junećem bureku proizvođača Krajina Klas d.o.o. Banja Luka

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Iz prodaje povučena 33 komada 'milka oreo' mliječnih pločica zbog pronađenih komada plastike

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo