Kultura     | 28.12.2021. 13:10 |

'Deset u pola' Danisa Tanovića od 1. januara dostupan online

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Komedija “Deset u pola” Danisa Tanovića od 1. januara u ponoć bit će dostupna online gledateljima širom svijeta, izuzev u zemljama bivše Jugoslavije gdje se film prikazuje u kinima, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.

Kao novogodišnje iznenađenje publici, komedija “Deset u pola” koja od početka prikazivanja bilježi ogroman interes publike, sada će biti dostupna online gledateljima širom svijeta putem online platforme kina Meeting Point: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Publici u Bosni i Hercegovini, osim u kinima, film će biti dostupan 1. januara na servisu MY TV u 00:30 sati, nakon novogodišnjeg programa. Film je dostupan svim gledaocima iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za novogodišnji show “Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!”, a besplatan je za sve Moja TV i Moja webTV korisnike.

Pay-per-view kartu za novogodišnji show i film “Deset u pola” moguće je kupiti na linku: https://www.bhtelecom.ba/nova-godina/.

- Ovaj film je romantična komedija koja govori o dva prijatelja, ugostitelja, koji su konkurenti, ali zapravo neminovno upućeni jedan na drugoga. Snimali smo u pandemiji, radnje su zatvarane, ljudi su se međusobno udaljili. Film pokazuje Sarajevo iz jednog drugog, meni jako zanimljivog ugla, i pokazuje koliko je važna saradnja i neodustajanje od pravih vrijednosti – prijateljstva, ljubavi, dobrih komšijskih odnosa. Nadam se da će se gledatelji bar malo nasmijati i da će osjetiti našu dobru energiju s kojom smo film stvarali - izjavio je Tanović o filmu.
 
“Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.
 Glavne uloge igraju Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković i Kerim Čutuna.

“Deset u pola” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a nakon toga  na Zagreb Film Festivalu (Hrvatska), Festivalu autorskog filma (Srbija), Bosphorus Film Festivalu (Turska), Ajyal Film Festivalu (Katar), saopćeno je.
 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Film 'Stric' za početak Zimskog izdanja online festivala Mreže festivala Jadranske regije

Zimsko izdanje Mreže festivala Jadranske regije od 20. do 29. januara

Od 26. oktobra u kinima u BiH 'Ekskurzija' rediteljice Une Gunjak, bh. kandidat za Oscara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu