Bosna i Hercegovina     | 24.12.2021. 14:09 |

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. decembra (FENA) - Predstavnici ‘Bosnalijeka’ uručili su donaciju za potrebe Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, u okviru obilježavanja 70 godina od osnivanja te kompanije.

Osim finansijskih sredstava, donirana su i dezinfekciona sredstva i paketi proizvoda sa dodacima prehrani i vitaminima, namijenjeni djeci koja su trenutno smještena u Roditeljskoj kući kao i djeci kojoj je to udruženje podrška tokom intenzivnog bolničkog liječenja.

Direktor Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ koje upravlja Roditeljskom kućom u Sarajevu Fikret Kubat zahvalio je ‘Bosnalijeku’ za donaciju namijenjenu podršci u radu Roditeljske kuće, naročito poklonima malim herojima kojima Udruženje pomaže u njihovoj borbi za ozdravljenje.

On je istaknuo i da to predstavlja nastavak uspješne saradnje ‘Bosnalijeka’ i Udruženja, koja traje duži vremenski period.

Predstavnici ‘Bosnalijeka’ informirali su se, tokom posjete Udruženju, o trenutnim aktivnostima koje se provode, s posebnim osvrtom na početak izgradnje roditeljske kuće u Tuzli, koja bi trebala da počne naredne godine.

Zajednički je naglašena potreba da se osigura sistemski način finansiranja, Roditeljskoj kući u Sarajevu a i budućoj u Tuzli (koja je oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom) da njihov rad ne bi zavisio od dobre volje bilo koga.

- Iz ‘Bosnalijeka’ izrazili su spremnost da nastave podršku Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u ispunjavanju njegove misije, jedinstvene u Bosni i Hercegovini, sa željom da se maksimalno pomogne i olakša djeci i porodicama koje se bore sa najtežim životnim iskušenjima - saopćeno je iz Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Potvrđena optužnica protiv direktora Bosnalijeka Nedima Uzunovića

Po nalogu Tužiteljstva BiH izvršeni pretresi i lišenje slobode osumnjičenog

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu