Bosna i Hercegovina     | 23.12.2021. 18:19 |

Džaferović primio studentice, pobjednice Trans-European Moot Court Competition

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. decembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koje su osvojile prvu nagradu na međunarodnom takmičenju Trans-European Moot Court Competition.  

Zajedno sa studenticama Anesom Karaman, Delilom Islamović i Lamijom Dedagić, članicama tima koji je osvojio prvu nagradu, prijemu su prisustvovali i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Zinka Grbo i Harun Išerić, asistent na Pravnom fakultetu i trener pobjedničkog tima.  

Članice pobjedničkog tima su i studentica Emina Kukuljac i Anesa Šećerkadić, kao trenerica pobjedničkog tima. 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović čestitao je pobjednicama i Pravnom fakultetu, kazavši da ovaj izuzetni uspjeh zaslužuje pažnju svih u Bosni i Hercegovini i predstavlja razlog za ponos.  

Dodao je i da ovaj događaj potvrđuje da Bosna i Hercegovina ima obrazovane i jako sposobne mlade ljude, kao i visokoškolske ustanove koje su u stanju biti konkuretne najprestižnijim fakultetima u Evropi, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

Takmičenje je održano u Strasbourgu, u sudnici Evropskog suda za ljudska prava, a odluku o pobjedniku je donijelo vijeće koje su činile sudije Evropskog suda za ljudska prava.

Pobjednički tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu najprije se pokazao najboljim među predstavnicima pravnih fakulteta u regiji, a u finalnom takmičenju savladao je predstavnike Pravnog fakulteta iz Kopenhagena. 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu započeli praksu u Federalnoj upravi policije

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva pravde i uprave KS i Pravnog fakulteta UNSA 

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu