Bosna i Hercegovina     | 21.12.2021. 18:46 |

Kardinal Puljić posjetio Središnjicu Caritasa BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. prosinca (FENA) - Predsjednik Caritasa BiH Vinko kardinal Puljić posjetio je u utorak popodne Središnjicu Caritasa Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Inače, ustaljena je praksa da se u predbožićno vrijeme predsjednik Caritasa BiH kroz razgovor s ravnateljem i djelatnicima Caritasa osvrne na minulu godinu, a to je ujedno i prilika da se razmjene božićni i vjernički darovi.

Ovogodišnje druženje događa se u vremenu teške pandemije covida- 19 i različitog pristupa borbi protiv ove pandemije, ali i u vremenu nakon proslave Nedjelje Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Uz iskrene božićne i novogodišnje čestitke ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević izrekao je dobrodošlicu i zahvalu predsjedniku i svim djelatnicima Caritasa BiH za godinu koja je na izmaku.

Kardinalu je ukratko predstavio aktivnosti i planove, te zamolio potporu za vrijeme koje slijedi, a kroz razgovor djelatnici su imali priliku izreći svoja pitanja i razmišljanja.

Kardinal je svoje i uime svih bosanskohercegovačkih nad/biskupa zahvalio svima i na svemu što čine kroz svoj svakodnevni život i rad u Caritasu Bosne i Hercegovine.

Pozvao ih je da se ne umore u činjenju dobra iz vjere u Boga i iz ljubavi prema bližnjemu u nevolji, a na temelju osobne vjere i svjedočkog življenja, objavili su iz Caritasa BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu