Bosna i Hercegovina     | 21.12.2021. 08:35 |

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodjeljuje tisuću stipendija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. prosinca (FENA) - Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio javni natječaj za dodjelu stipendija studentima, pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, za akademsku godinu 2021./2022.

Kako navode iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, za akademsku godinu 2021./2022. značajno je povećan broj i iznos stipendija te će se studentima dodijeliti tisuću stipendija, od čega 250 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 30 stipendija za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 20 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) i 750 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Stipendije se dodjeljuju studentima za jednu akademsku godinu jednokratno, odnosno za razdoblje od 10 mjeseci u mjesečnom iznosu od 1.000 kuna (oko 260 maraka).

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju studenti koji su upisani u statusu redovitog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Prijava na natječaj obavezno se podnosi u elektroničkom (sva dokumentacija) i papirnatom (prijavni obrazac i obvezna dokumentacija) obliku, a natječaj je otvoren do 19. siječnja 2022. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Vlada Distrikta izdvojila 1,27 milijun maraka za studentske stipendije

ZDK - Za stipendije Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta 1.000.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu