Stranačke aktivnosti     | 20.12.2021. 15:19 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

 

 

U povodu podnesene krivične prijave protiv lica koja su 19. 12. 2021. godine prenijeli lažnu vijest o uvođenju covid-potvrda i VTP mjera

 

Federalnom tužilaštvu podnesena je prijava protiv lica koja su 19. 12. 2021. godine prenijela lažnu vijest da će se 20.12. 2021. godine na prostoru FBiH uvesti covid-potvrde i VTP mjere, a zbog počinjena krivičnih djela iz člana 380., u vezi sa članovima 31. i 340. Krivičnog zakona FBiH, jer su prijavljeni djelovali s ciljem izazivanja opšte uznemirenosti i unošenja straha među građanima da neće moći doći na posao ili ući u javne ustanove bez ispunjenja uslova VTP pravila. Prijavljena lica nastojala su izazvati paniku i natjerati građane na stihijsku vakcinaciju ignorišući uputstva proizvođača vakcina protiv Covid-19 da određene grupe građana ne bi smjele primiti vakcinu, što je svjesno kršenje ljudskih prava i počinjenje krivičnog djela.

 

Od Federalnog tužilaštva zatraženo je da se istraži ko je prvi objavio lažnu vijesti i ko je  istrajavao na zadržavanju lažne vijesti, te zašto je zanemarena zvanična objava Vlade FBiH od 02. 12. 2021. godine o ukidanju uvođenja covid-potvrda, naročito kada je većina medija informisana i od BOSS-a nakon svakodnevne kampanje i advokata Mirnesa Ajanovića da se naredba treba ukinuti jer je protuustavna i nezakonita. Okolnost da većina medija mjesecima prikriva informacije BOSS-a i advokata Mirnesa Ajanovića u kojima su objavljeni dokazi o protuustvanom i protuzakonitom djelovanju vlasti u procesu vakcinacije i analiza uputa proizvođača vakcina, čime su bitne informacije za zdravlje građana sakrivene, ukazuje na sumnju da je dio medija na štetu ugrožavanja zdravlja građana saučestvovao u izvršenju krivičnih djela. Objavljivanje jednostranih informacija uticanjem na pristranu odluku o vakcinaciji i zanemarivanje obaveze objektivnog informisanja javnosti, suprotno je standardima medijskog izvještavanja što je kulminiralo i lažnim vijestima kao sredstvom masovne psihoze prisiljavanja na vakcinaciju, upozorio je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.

 

Press BOSS-a

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS-a

Saopćenje za javnost BOSS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom