Sport     | 17.12.2021. 12:53 |

Bulajić: Nemam više snage za ovaj posao, ali nemam kome predati Čelik

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 17. decembra (FENA) - Košarkaši Čelika sutra će prvi put nakon odlaska nekoliko igrača i trenera Josipa Pandže igrati pred domaćim navijačima, a rival će im biti mostarski Zrinjski.

Osim trenera Pandže, kojeg je zamijenio Bojan Stevanović, klub su napustili i kapiten Milivoje Božović, zatim Haris Ćurovac, Nedim Buza, Haris Dedajić i Stefan Simanić.

- Nažalost, teška finansijska situacija koja nas je pratila i prošle godine, ove je godine kulminirala. Jednostavno, nismo uspjeli s aspekta poslovne saradnje zadovoljiti uslove koje je od nas tražio trener i glavni igrači. Tu prije svega mislim na kapitena Milivoja Božovića - kazao je na pres-konferenciji predsjednik kluba Goran Bulajić.

Uprava je, napominje, isplatom septembarske plaće uspjela dug smanjiti na dvije plaće, koliko su dugovali i prošle godine, ali tada su, podvlači, u dogovoru s trenerom i igračima uspjeli sanirati.

- Međutim, ove godine loši rezultati i neka opšta nervoza doveli su do toga ad su odlučili otići. Na gostovanje u Bratunac otputovali smo s osam igrača, čiji je prosjek bio 20 godina. Oni su dali svoj maksimum i to nam je u ovom trenutku bilo najbitnije - da pokažemo da nije riječ o gašenju kluba ili omladinskih selekcija. 

Radi se, jednostavno, o trenutku koji je čitavo vrijeme bio vrlo kritičan, a što se tiče finansiranja sada je prešao neku mjeru koja je bila nepodnošljiva za neke ljude - kazao je Bulajić.

- Sutra ćemo, opet, dati svoj maksimum protiv Zrinjskog, koji također ima relativno loš rezultat. Imaju, kao i mi, samo jednu pobjedu. Nadam se da će publika našim momcima pružiti malo više podrške nego što je to bilo na protekloj utakmici - nada se Bulajić.

Na pitanje da li je zažalio što su, nakon najave da neće ove sezone igrati u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, promijenili odluku te ipak počeli sezonu, Bulajić je kazao da on jeste zažalio, ali da su se vodili idejom da klub treba gradu. Nije, kaže, bila samo njegova odluka.

- Međutim, neke stvari ne možete iskontrolisati. Pogotovo su nas razorile te gostujuće utakmice protiv jakih ekpa. U jednu ruku, to ubija i moral, jer ne možete igrati na domaćem terenu…Ono što nam se ne može uzeti, to je prošla godina, kada smo pokazali da se može igrati vrhunska košarka u Zenici - smatra Bulajić, koji dodaje da nastoje "sačuvati obraz i dostojanstvo kluba".

Bez ozbiljnih sponzora, napominje, ne zna kako ustrojiti klub u narednom periodu. Ne mogu se, dodaje, osloniti samo na Gradsku upravu. Najavio je početkom naredne godine i sjednicu Skupštine kluba, na kojoj će pokušati izabrati novo rukovodstvo.

- Ja, više, nemam snage za ovaj posao, ali, s druge strane, nemam kome predati klub. Pomoć mi je potrebna, ali je činjenica da nema zainteresiranih. Nije ovo zatvorena sredina - ističe Bulajić.

Skeptičan je, kazao je, da ima zaintersiranih da sudjeluju u radu kluba, ali da će u narednom periodu, ipak, pokušati popuniti sve klupske strukture.  

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu