Bosna i Hercegovina     | 15.12.2021. 15:56 |

U 24 kontrole na području HNŽ-a izrečene kazne u iznosu od 26.900 maraka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) - Porezna uprava Federacije BiH - Županijski porezni ured Mostar obavio je u utorak, 14. prosinca, 24 inspekcijske kontrole na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti, te izdala kazne u iznosu od ukupno 26.900 maraka.

Kontrole su izvršene na području Mostara, Čitluka, Konjica i Prozor-Rame, a cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

U ovim kontrolama inspektori su otkrili pet neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekata i izdano je 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 26.900 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

PUFBiH - U kontrolama na području TK izrečene novčane kazne u iznosu 36.900 KM

Porezni ured u Bihaću prodao zaplijenjenu imovinu za 107.080 KM

Porezna uprava FBiH - Na gradilištima otkriveno 120 radnika na crno

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel