Bosna i Hercegovina     | 13.12.2021. 15:55 |

IAA dodijeljena Centru za izgradnju mira iz Sanskog Mosta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Projekat "Garden of Opportunities“ Centra za izgradnju mira (CIM) iz Sanskog Mosta osvojio je nagradu Intercultural Achievement Award (IAA) koju dodjeljuje Ministarstvo vanjskih poslova Republike Austrije.

Ambasadorica Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann u rezidenciji Austrijske ambasade u Sarajevu uručila je nagradu osnivačima i direktorima Centra za izgradnju mira, Vahidinu Omanoviću i Mevludinu Rahmanoviću.

Nagrada se dodjeljuje uspješnim i inovativnim projektima iz oblasti interkulturalnog i interreligijskog dijaloga u Austriji i cijelom svijetu od 2014. godine u nekoliko kategorija, saopćeno je iz Ambasade Austrije u BiH.

U 2021. godine bilo je više od 230 prijava iz cijelog svijeta, među kojima je bio i bh. projekat "Garden of Opportunities".

Radi se o dugoročnom projektu Centra za izgradnju mira-farmi mira koja je koncipirana kao mjesto susreta različitih ljudi, mjesto razmjene, stvaralaštva i učenja, na kojem se uzgaja organska hrana po principima permakulture, s restoranom, hostelom i centrom u prirodi za djecu, ali i brojnim aktivnostima kao što su mirovni kampovi i razne obuke za mlade iz BiH i svijeta.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zagreb dobitnik zlatne nagrade za Europsku prijestolnicu inkluzije i raznolikosti

'Bosniaca' - časopis NUBBiH dobitnik nagrade na XXXV Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga

Svečano otvoren Vakufski tržni centar u Sanskom Mostu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu