Kultura     | 13.12.2021. 11:40 |

Ambasada BiH u Ammanu učestvovala na godišnjem humanitarnom Božićnom bazaru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Ambasada Bosne i Hercegovine u Ammanu učestvovala je na tradicionalnom godišnjem humanitarnom Božićnom bazaru u organizaciji Udruženja Al Hussein, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Riječ je o jordanskom centru za obuku, pomoć i podršku osobama sa invaliditetom, čija je predsjednica princeza Majda Ra’ad.

Ovogodišnji Bazar je organiziran u Dunes Clubu u Ammanu, uz propisane i pojačane epidemiološke mjere, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za humanitarne svrhe.

Osim Ambasade BiH, prodajne štandove imale su i brojne druge ambasade te međunarodne i nevladine organizacije iz Jordana.

Bazar je otvorila jordanska princeza Majda Ra’ad koja je posjetila sve izložbene štandove. Posjetila je i štand Bosne i Hercegovine i tom prilikom joj je ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Mato Zeko uručio prigodan poklon.

Na štandu BiH prodavani su tradicionalna hrana kao i ručni radovi iz naše zemlje. Sve to su, kao i ranijih godina, pripremile državljanke iz BiH koje žive u Jordanu i koje su sa predstavnicima Ambasade na bh. štandu prodavale izložene proizvode.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministrica Turković u Londonu razgovarala sa uglednim britanskim parlamentarcima

Ambasadorica Savić predala akreditive generalnom tajniku UNWTO Pololikashviliju

Seminar o dječijoj zašititi u Kraljevini Norveškoj za omladinu i mlade roditelje

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel