Bosna i Hercegovina     | 09.12.2021. 14:29 |

Studenti FPN-a Sarajevo posjetili Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Studenti Odsjeka sigurnosnih i mirovnih studija Fakulteta političkih nauka u Sarajevu posjetili su Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije, što je organizirano u okviru Nastavnog plana i programa tog fakulteta iz predmeta Kriminalistika.

U okviru studijske posjete studenti su pogledali film u kojima su prikazane akcije Specijalne policijske jedinice, te prisustvovali pokaznim vježbama koje su im prezentirali službenici te jedinice, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Svrha posjete je upoznavanje studenata sa ingerencijama i organizacijom Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije s ciljem unapređenja saradnje policije i građana u prevenciji kriminaliteta.

Posjeta će doprinijeti i kvaliteti praktičnog dijela nastavnog procesa na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Taj vid saradnje koristan je i zbog toga što će studentima, kroz praksu, pomoći u stvaranju jasnije slike o funkcionisanju sigurnosnog sitema u Bosni i Hercegovini, te lakšem savladavanju nastavnog procesa i odabiru profesionalnog opredjeljenja. Posjeta je i nastavak kvalitetne saradnje Fakulteta političkih nauka u Sarajevu sa Federalnom upravom policije, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović razgovarao s dekanom i profesorima Fakulteta političkih nauka

Obilježena 23. godišnjica atentata na zamjenika federalnog ministra Jozu Leutara

FUP pokrenuo internu istragu protiv Zorana Čegara i dvojice policijskih službenika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu