Bosna i Hercegovina     | 07.12.2021. 15:20 |

Na SUM-u promovirano 37 doktora znanosti

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. prosinca (FENA) - U povodu 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru, u utorak je na Filozofskome fakultetu tog sveučilišta promovirano 37 doktora znanosti.

Tom prilikom auditoriju se obratio rektor mostarskoga sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić, a izvješća o doktorskim radovima promovenata podnijeli su prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić. 

Rektor Tomić je čestitajući novim doktorima znanosti, istaknuo da 37 promovenata predstavlja novu snagu za društvo, ali i snažan reformski kapacitet.

- Sveučilište u Mostaru u zadnje četiri godine promoviralo je 191 doktora znanosti. Ovaj broj jasan je pokazatelj važnosti i uloge Sveučilišta u Mostaru ne samo u BiH nego i u okružju - kazao je rektor Sveučilišta.

Doktorat je najviši stupanj postdiplomskoga studija koji se sastoji od seminarsko-obrazovnoga dijela i neposrednoga rada na izradi doktorske disertacije. Ove godine promovirano je 20 doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, 12 iz područja društvenih znanosti, dva doktora iz područja biotehničkih znanosti i po jedan doktor znanosti iz tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, priopćeno je s mostarskog sveučilišta.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel