Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 16:23 |

U Novom Travniku cijepljeno nešto više od 20 posto građana

FENA Duško Pucar

TRAVNIK, 6. prosinca (FENA) - Načelnik Stjepan Dujo, ujedno i zapovjednik Stožera Civilne zaštite u ponedjeljak je u zgradi Općine Novi Travnik održao radni sastanak s predstavnicima Županijske uprave za civilnu zaštitu Županije Središnja Bosna (ŽSB) Ivanom Ljubasom, v. d. ravnatelja i Edimom Nesimijem, pomoćnikom ravnatelja.

Tema sastanka bio je nastavak i unapređenje suradnje između Županijske uprave CZ i Općine Novi Travnik u rješavanju pitanja iz zajedničke nadležnosti.

Po završetku sastanka održana je i redovita sjednica Stožera civilne zaštite općine Novi Travnik, s kojeg je upućen apel građanima Novog Travnika na poštivanje svih preporučenih higijensko-epidemioloških mjera, u cilju suzbijanje širenja pandemije covida-19.

Članica Stožera, epidemiologinja Anđelka Ljubas Stupar, iznijela je podatke o broju oboljelih od pojave epidemije do danas kao i o broju cijepljenih Novotravničana.

"Prema podacima Doma zdravlja do danas je cijepljeno nešto više od 20 posto građana a cilj je postići kolektivni imunitet s 95 posto cijepljenih u svrhu zaštite svih onih koji zbog urođenih i stečenih bolesti nisu u mogućnosti cijepiti se", kazala je Ljubas Stupar.

Prema službenim podacima dosad su aplicirane 7.793 doze cjepiva. Od toga, jednom dozom cijepljeno je 4.230 osoba, s dvije doze 3.518 osoba a s tri doze 39 osoba.

Trenutno je pozitivno 58 osoba od kojih je osam na bolničkom liječenju. U izolaciji je 98 osoba.

Stožer civilne zaštite pozvao je građanstvo na cijepljenje koje se svakog dana obavlja u prostorima Doma kulture u vremenu od 8 do 12 sati. Trenutno su građanima na raspolaganju cjepiva Comirnaty, Moderna i Sinofarm.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Učenici iz Novog Travnika u posjetu Srebrenici

Novi Travnik dobio 42.500 eura za uređenje Gradske knjižnice

Novi Travnik: Milas posjetio gradilišta u projektima koje financira Vlada RH (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu