Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 09:29 |

Skupština KS danas o zaštiti planinskih izvorišta vode

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo, danas će u nastavku sjednice razmatrati davanje saglasnosti na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija „Verlab“ d.o.o. Sarajevo, kao ustanove pod nazivom „Naučnoistraživački Institut Verlab za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju“.

Također će biti razmatrana izmjena i dopuna odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice, ali i donošenje Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo - šume” d.o.o. Sarajevo.

Pred zastupnicima je i donošenje odluka o usklađivanju statusa javnih preduzeća „ZOI `84”  „Poljoprivredno dobro Butmir”, te Centar „Skenderija”.

Na dnevnom redu sjednice je i davanje saglasnosti na program rada i finansijski plan za 2021.godinu nekoliko javnih ustanova: Zavod za medicinu rada KS, „Apoteke Sarajevo“, Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Psihijatrijska bolnica KS, Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavod za javno zdravstvo KS, te Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ za 2020. godinu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH donijela odluke o izradi dva strateška dokumenta iz oblasti energetskog sektora

Vlada FBiH - Utvrđene osnovice, iznos i koeficijenti novčanih naknada za 2024. iz boračke oblasti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel