Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 13:55 |

Izaslanstvo Vlade FBiH u ponedjeljak u posjetu Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 3. prosinca (FENA) - Izaslanstvo Vlade Federacije BiH koje predvodi premijer FBiH Fadil Novalić održat će u ponedjeljak, 6. prosinca, u 13 sati u zgradi Vijećnice u Brčkom radni sastanak s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem, te glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Željkom Antićem.

Uz premijera, u izaslanstvu Vlade FBiH bit će i federalni ministri prometa i komunikacija Denis Lasić, energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i koordinator Vlade FBiH za Brčko distrikt BiH Alija Osmanbašić.

Kako je najavljeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, na sastanku će sudjelovati i direktori JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder, JP Željeznice FBiH Enis Džafić, BH Gasa Mihajlo Krmpotić, premijeri vlada Tuzlanskog i Posavskog kantona Kadrija Hodžić i Đuro Topić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić.

 Teme sastanka su koridor autoceste Beograd-Sarajevo, s odvojkom za Orašje na području Brčko distrikta BiH i Federacije BiH, elektrifikacija pruge Doboj-Tuzla-Brčko-Vinkovci na području Brčko distrikta BiH i Federacije BiH, te plinski koridor Kladanj-Tuzla-Brčko-Orašje-Županja.

 Nakon sastanka, premijer Federacije BiH i gradonačelnik Brčko distrikta BiH otvorit će nove prostorije koordinatora Vlade FBiH za Distrikt u zgradi BH Telecoma (Bulevar mira br. 2, Brčko).

 Kamermani i fotoreporteri mogu snimiti početne kadrove sastanka, kao i otvaranje novih prostorija koordinatora Vlade FBiH za Brčko distrikt BiH, a izjave za medije planirane su u 14.45 sati u press dvorani Vijećnice, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo