Bosna i Hercegovina     | 03.12.2021. 13:35 |

MVPBiH - Brkić na radnoj večeri s državnim sekretarom za EU Kraljevine Španije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. decembra (FENA) - Zamjenik ministrice inostranih poslova BiH Josip Brkić sinoć je priredio radnu večeru državnom tajniku za EU Kraljevine Španije Huanu Gonzalez-Barbu Peru koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo trenutnim stanjem bilateralnih odnosa između BiH i Kraljevine Španije te istakli da su dvije države primjer pravih prijateljskih odnosa. Zamjenik Brkić je istakao da je Španije uvijek imala balansiran pristup problemima u BiH te da nikada nije izražavala naklonost ka bilo kojoj od strana, ali je uvijek bila spremna da pomogne BiH u svim aspektima u kojima je to bilo potrebno.

Državni sekretar Pera je sagovornika informirao da je izuzetno zadovoljan s dosadašnjim tokom posjete i aktivnostima koje je realizirao. Istakao je da je Španija opredijeljena za daljnju pomoć našoj zemlji u svim oblastima, a posebno kada su u pitanju evropske i evroatlantske integracije. Sekretar Pera je pozvao zamjenika Brkića da zvanično posjeti Kraljevinu Španiju s ciljem intenziviranja i proširivanja dosadašnje uspješne saradnje, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu