Bosna i Hercegovina     | 01.12.2021. 16:44 |

Bugojno: Policija provjerava nove dojave o ubojstvu bebe

FENA Duško Pucar

BUGOJNO, 1. prosinca (FENA) - Istražitelji Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB) provjeravaju nove dojave i analiziraju postojeće u slučaju ubojstva bebe čije je tijelo pronađeno 5. rujna u rijeci Vrbas u Bugojnu.

Glasnogovornik policijskog komesara MUP-a ŽSB Hasan Hodžić kazao je kako istražitelji čine sve da otkriju počinitelje.
“Policija aktivno radi na ovom slučaju. Obavljamo analizu mjera koje su poduzete dosad i na osnovu kojih planiramo daljnje aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje predmetnog događaja. Toliko mogu reći u ovoj fazi istrage”, rekao je Hodžić.

S obzirom na stupanj raspadnutosti tijela, policija vjeruje da je beba u rijeku ubačena na uzvodnom području koje se proteže sve do Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Prije nekoliko dana obdukcija je pokazala da je uzrok smrti djeteta utapanje.
Zasad je sigurno da je beba rođena živa, što su također pokazali nalazi obdukcije. Provjera bolnica, domova zdravlja i porodilišta nije donijela pomak u istrazi, a vjeruje se da porođaj nije izvršen pod liječničkim nadzorom.

U zadnjih desetak godina na području ŽSB zabilježena su tri slučaja čedomorstva. Dva su bila u Vitezu, od kojih je ono najstarije riješeno, dok je slučaj iz ožujka 2015. godine, u kojem je tijelo novorođenčeta pronađeno u napuštenom kamenolomu u viteškom mjestu Veliki Mošunj, još uvijek neriješen.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Smrtno stradao prilikom prevrtanja vozila

Tužiteljstvo: U subotu obdukcija tijela osobe pronađene u zapaljenom Passatu

Osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Bosanskom Grahovu određen pritvor

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost