Regija     | 01.12.2021. 10:34 |

Jović učestvovao na sastanku Komiteta ministara u Skoplju

FENA Saopćenje

SARAJEVO/SKOPLJE, 1. decembra (FENA) - Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nedeljko Jović učestvovao je na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji zemalja jugoistočne Evrope koji je održan u Skoplju.

Šefovi delegacija država ugovornica Konevencije o policijskoj saradnji zemalja u jugoistočnoj Evropi diskutovali su o jačanju saradnje nesusjednih Zajedničkih kontakt centara koji su osnovani temeljem pomenute Konvencije. Isto tako, razmjenjena su mišljenja o preduzetim aktivnostima, kao i rezultatima u kontekstu prekogranične saradnje u oblasti borbe protiv ilegalnih migracija i povratka terorista sa stranih ratišta.

Sastanku Komiteta ministara prisustvovali su i predstavnici međunarodnih organizacija i regionalnih inicijativa, poput IOM-a, FRONTEX-a, SELEC-a, UNODC-a, MARRI-a, OSCE-a i dr.

Komitet je održan u okviru makedonskog predsjedavanja Konvencijom. Republika Moldavija preuzima predsjedavanje Konvencijom tokom prve polovine 2022.godine, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Nešić govorio na Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja sigurnosti

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu