Bosna i Hercegovina     | 26.11.2021. 14:02 |

UKC zahvalio Vladi TK na doniranoj opremi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. novembra (FENA) - Zahvalnost za doniranu medicinsku opremu premijeru Tuzlanskog kantona Kadriji Hodžiću i Vladi Tuzlanskog kantona danas su izrazili v.d. direktora Univerzitetskog kliničkog centra Alen Kamerić i v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Samir Cipurković.

Početkom ove sedmice UKC-u Tuzla je Vlada Tuzlanskog kantona, uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda, donirala suvremeni rentgen aparat.

- Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke - rekao je v.d. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Samir Cipurković.

Uručenjem ove donacije Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Vlada je nastavila realizaciju izuzetno vrijednog projekta podrške zdravstvenim ustanovama na području TK, a koji značajno doprinosi povećanju kvalitete zdravstvenih usluga građanima.

- Ovosedmičnim donacijama nastojimo ojačati Univerzitetski klinički centar u Tuzli, čime direktno snažimo i povećavamo kvalitet zdravstvene usluge svih građana u Kantonu - kazao je premijer Hodžić i dodao da je ovo samo početak čime se započinje naredni ciklus u okviru kojeg će Vlada u narednom periodu nastaviti da unaprjeđuje nivo zdravstvene usluge i zaštite naših građana, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel