Bosna i Hercegovina

Izetbegović: Bosne Hercegovine je sve više (VIDEO)

Tekst: Sanda HrkićFOTO FENA

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) – Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, povodom Dana državnosti BiH, zajedno s visokim delegacijama sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, položio je  cvijeće na spomen - obilježju "Vječna vatra" u Sarajevu, kao i na šehidskom mezarju "Kovači", te odao počast braniocima Bosne i Hercegovine i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću.

On je ovom prilikom kazao da je Bosna i Hercegovina trenutačno u jednoj krizi koja, ipak, ukazuje na njeno jačanje, jer je  kriza izazvana defanzivom antibosanskih snaga.

Čestitajući Dan državnosti svim građanima Bosne i Hercegovine, Izetbegović je, također, naglasio  da je Bosne i Hercegovine sve više.

-U ovom času imamo u parlamentu ,Predstavničkom domu, 58 posto parlamentaraca koji su egzaktno u probosanskim strankama. Sa pametnom politikom lako će to otići i na dvije trećine i na 70 posto, plus svi oni koji žele mir, žele sigurnost svojoj djeci. Imaćemo kritičnu masu da vrlo lako ovu zemlju vučemo u pravom smjeru - kazao je Izetbegović.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6805

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1AnHkoKVMGiZXnhecByz8CzVqwGFQlueQ?usp=sharing

(FENA) D. V.
Vezane vijesti