Sport     | 24.11.2021. 15:24 |

Fudbaleri Goražda jesenji dio sezone okončali na 10. mjestu Prve lige FBiH

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. novembra (FENA) - Fudbalski klub (FK) Goražde prvi dio sezone Prve lige FBiH okončao je na desetom mjestu tabele. U klubu su djelimično zadovoljni rezultatom s obzirom da jesenji dio nije protekao prema očekivanjima.

Uz poteškoće u pripremnom periodu te raspored prema kojem su više utakmica imali u gostima, klub se suočio i s potpunom promjenom sastava ekipe, koja je djelimično odgovorila na postavljene ciljeve i osvojila 19 bodova.

- Ne možemo biti zadovoljni samom pozicijom na tabeli, mislim da je trebalo još bodova da bi bili u gornjem dijelu tabele. Međutim, kada pogledamo razliku između primjerice petog i šestog i desetog mjesta, nije to velika bodovna razlika. Sigurno da smo mogli više i bolje ali s obzirom da je od prošle godine 12 - 13 igrača napustilo klub, ekipa je nova i treba vremena da se stvori međusobna komunikacija i mislim da će slijedeća polusezona biti puno bolja - kazao je pomoćni trener FK Goražde Muhamed Zejnilhodžić.

Naglasio je da će vjerovatno ekipa ostati na okupu i te izrazio nadu da će se na vrijeme krenuti sa trenažnim procesom.

Da se moglo više slaže se i kapiten FK Goražde Eldin Dučić.

- Bilo je nekoliko utakmica u kojima smo mogli uzeti koji bod više i sigurno da smo trebali imati više. Bila je ovo jedna teška polusezona i mislim uz kvalitetne zimske pripreme i možda malo pojačan igrački kadar, da ćemo igrati veoma važnu ulogu u nastavku sezone - kazao je Dučić.

Jesenji dio prvenstva Prve lige FBiH okončan je proteklog vikenda, a titula prvaka pripala je ekipi Goška sa 33 osvojena boda, koliko ima i Igman, uz slabiju gol razliku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

FK Goražde u nastavku Prve lige FBiH dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja

Rukometašice Goražda pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu

Prva liga FBiH - Fudbaleri Goražda u prvoj utakmici pred domaćom publikom dočekuju Radnički

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel