Servisne informacije     | 20.11.2021. 09:38 |

Naredne sedmice oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će dio prijepodneva preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U ostatku dana sunčano. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 12 do 18.

U ponedjeljak bit će pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U utorak prognozirano je pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima prestanak padavina. Temperature zraka u Bosni od 3 do 9, a  u Hercegovini od 7 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem, katolička zajednica upola manja

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu