Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Saopćenje

 

Predsjedništvo KO SDPBiH Tuzla insistira na izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla na sjednici održanoj 25. 10. 2021. godine u Tuzli jednoglasno je usvojilo zaključak da pruža podršku nedavno usvojenom Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

Dosadašnja nepravedna raspodjela javnih prihoda u FBiH koja traje od 2006. godine, dovela je u potpuno neravnopravan položaj stanovnike Tuzlanskog kantona. Neprihvatljivo je da „jedan stanovnik Kantona Sarajevo vrijedi dva puta više od stanovnika Tuzlanskog kantona“.

Radnici u obrazovnom i zdravstvenom sektoru, policijski i državni službenici  za isti posao koji rade moraju imati jednaku platu i jednake uvjete rada u cijeloj FBiH.

Tokom primjene postojećeg Zakona, nepravednom raspodjelom javnih prihoda u FBiH, Tuzlanski kanton je oštećen za preko 500 miliona KM. Smatramo da je krajnje vrijeme da se ova nepravda ispravi.

Imajući u vidu činjenicu da je TK najmogoljudniji kanton u FBiH,  da je industrijski bazen, te da je među glavnim generatorima razvoja privrede BiH, dosadašnja raspodjela javnih prihoda u FBiH naročito prema TK je nepravedna i neprihvatljiva.

Predsjedništvo KO SDPBiH Tuzla će kontinuirano pratiti aktivnosti vezano za ovaj Zakon.

 

                                                                                                          Služba za iinformisanje

                                                                                                              KO SDPBiH Tuzla

 

 

(FENA) M. B.
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.
Vezane vijesti