Bosna i Hercegovina     | 16.11.2021. 13:16 |

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje realizirat će tri projekta vrijedna 93.000 maraka

FENA Saopćenje

GORNJI VAKUF/USKOPLJE, 16. studenoga (FENA) - U sklopu aktivnosti na potpisivanju Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava, ministar gospodarstva Srednjobosanske županije (SBŽ) Nisvet Hrnjić sastao se s općinskim načelnikom i predstavnicima nevladinih organizacija koje su aplicirale na Javne pozive, objavili su u utorak iz Vlade SBŽ-a.

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević potpisao je ugovore u ukupnoj vrijednosti od 93.000 maraka, a koje će Općina realizirati kroz programe ministarstva.

Riječ je o projektima "Izgradnja dijela puta u MZ Bistrica" u vrijednosti 38.000 maraka, "Uređenje prostora između zgrada u naselju Bililo" u vrijednosti 30.000 maraka i "Sanacija i asfaltiranje puta Ilovice-Industrijska zona" u vrijednosti 25.000 maraka.

Osim toga, u Proračunu za 2021. godinu precizirano je da će Vlada SBŽ-a u ovoj lokalnoj zajednici podržati dva projekta nevladinih organizacija u vrijednosti od 12.000 maraka.

Ministar Hrnjić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je resorno ministarstvo u mogućnosti sufinancirati projekte koje su od značaja za lokalno stanovništvo te je najavio nastavak podrške.

Realizacija predmetnih ugovora osigurana je na osnovu Odluke županijske Vlade o raspodjeli sredstava s pozicija "Tekući i drugi tekući rashodi - tekući transferi neprofitnim organizacijama - sufinanciranje projekata zaštite i unapređenja okoliša, te razvojnih projekata", "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - za podršku razvoju poduzetničkih zona" i "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - poticaji gospodarstvu", stoji u priopćenju.

Također, ministar Hrnjić sudjelovao je i u glavnoj javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o poticaju razvoja malog gospodarstva SBŽ-a održanoj u zgradi Vlade SBŽ-a.

Istaknuo je kako se ovim zakonom uređuju osnove planiranja, osiguranje sredstava i provođenje mjera razvoja malog gospodarstva u SBŽ-u, aktivnosti i mjere županijske Vlade u poticanju razvoja malog gospodarstva, strategija razvoja malog gospodarstva, akcijski plan, program poticaja i njegovo provođenje, Vijeće za planiranje razvoja malog gospodarstva, nadzor nad provođenjem Zakona, kaznena i druga pitanja u vezi s poticanjem razvoja malog gospodarstva.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada ŽSB najavila zakonsko reguliranje financiranja Turističke zajednice

Vlada SBŽ-a u Kiseljaku i Kreševu podržala projekte vrijedne 159.000 KM

Vlada SBŽ-a: Tri milijuna za volontere, zdravstvenim ustanovama 520.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu