Bosna i Hercegovina     | 13.11.2021. 11:39 |

SBB u Mostaru bira novo rukovodstvo (VIDEO)

FENA Tomislav Glamuzina

MOSTAR, 13. studenoga (FENA) - Na Trećem kongresu Saveza za bolju budućnosti BiH (SBB), koji je u subotu počeo u Mostaru, bit će izabran predsjednik, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor stranke, nakon čega će Glavni odbor izabrati i novo stranačko predsjedništvo.

Predsjednik SBB-a Fafrudin Radončić uoči Kongresa je kazao kako se ovo zasjedanje održava u Mostaru u trenutcima kada su bošnjačko-hrvatski odnosi u najtežoj poslijeratnoj fazi.

Dodao je kako je cilj pokazati da je Bosna i Hercegovina jedinstvena teritorija i da je čelnicima ove stranke stalo do harmonizacije odnosa.

- Govorit ćemo o nekoliko ključnih tema kao što su ekonomija, ekologija i Europa. Iskazat ćemo svoje viđenje aktualne krize, pojave separatizma, problema rješavanja Ustavnih rješenja ali i izbornih zakona – kazao je Radončić, dodavši kako će Kongres ići u smjeru kadrovskog kontinuiteta, ali i ključne kadrovske obnove SBB-a.

Na Kongresu je danas nazočno 127 zastupnika iz cijele BiH, a uz ekspoze predsjednika Radončića, zastupnicima i gostima će se, sa svojim prijedlozima programskih ciljeva, obratiti i najviši dužnosnici SBB-a.

Ministar energije, rudarstva i industrije Vlade FBiH Nermin Džindić imat će izlaganje o stanju u gospodarstvu i industriji u BiH, o iznimno temi ekologije izlaganje će imati federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, o stanju u oblasti socijalne politike govorit će potpredsjednik Vlade FBiH Vesko Drljača, a Mirsad Kacila elaborirat će stanje u oblasti zdravstva.

Nakon njega će Zlatan Muratović govoriti o oblasti obrazovanju, a Kongresu će se sa analizom situacije u Republici Srpskoj obratiti i jedan od potpredsjednika SBB-a Admir Čavka.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6745

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1xDY4lpIW4Xu9JXBykU8kSCJYxUTskZIm?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel