Svijet     | 08.11.2021. 14:49 |

Od danas otvorene američke granice za vakcinisane putnike

FENA Internet

WASHINGTON, 8. novembra (FENA) -  Sjedinjene Američke Države (SAD) od danas su ponovo otvarile granice za putnike vakcinisane protiv koronavirusa.

Putnici iz drugih zemalja, uključujući Meksiko, Kanadu i evropske zemlje, a koji su primili obje doze vakcine protiv koronavirusa, od danas će moći ponovo putovati u SAD, nakon duže od godinu i po.

Avio-kompanije očekuju više putnika iz Evrope i drugih zemalja. Podaci turističke i analitičke kompanije Cirium pokazali su da su a avio-kompanije ovog mjeseca u odnosi na prošli povećale broj letova između Velike Britanije i SAD-a za 21 posto, prenosi AP.

Zabrana putovanja, koju je početkom 2020. godine uveo bivši američki predsjednik Donald Trump i zatim potvrdio njegov nasljednik Joe Biden, naišla je na oštre kritike.

Trump je uveo ograničenja na dolaske iz Kine u februaru prošle godine. Zatim su 13. marta na red došle evropske zemlje šengenskog prostora, a kasnije Velika Britanija i Irska, dok su kopnene granice s Meksikom i Kanadom bile većinu vremena zatvorene.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Američki Senat odobrio paket pomoći od 95 milijardi dolara za Ukrajinu, Izrael i Tajvan

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu