Bosna i Hercegovina     | 08.11.2021. 14:42 |

Vlada TK pružila podršku Univerzitetu u Tuzli

FENA Saopćenje

TUZLA, 8. novembra (FENA) - Pokretanje konkretnih aktivnosti na uređenju i izgradnji Kampusa Univerziteta u Tuzli bila je tema današnjeg sastanka delegacija Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli.

Radi se o generacijskom projektu i strateškom opredjeljenju Vlade Tuzlanskog kantona, a imajući u vidu dugoročni značaj ovog projekta, Vlada je danas pokazala odlučnost da se realizacija ovog projekta uozbilji.

- To je dugotrajni projekat, na kojem zasnivamo razvoj. Jasno smo kazali da Vlada čvrsto stoji iza ovog projekta i drago nam je da je ta pružena ruka danas prihvaćena - kazao je premijer TK Kadrija Hodžić.

Rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić naglasila je odlučnost da se krene s konkretnim planovima i realizacijom aktivnosti kako bi se Kampus Univerziteta u Tuzli doveo u funkciju u kojoj i treba biti, ističući da od 2010. godine, kada je Univerzitet preuzeo Kampus, do danas nije bilo dovoljno sinergije.

Kako je rečeno, do sada je napravljen idejni projekat, kojeg treba revidirati i na osnovu toga raditi na drugom dijelu izrade dokumentacije.

Danas je razgovarano i o korištenju jednog manjeg dijela ovog prostora, u kojem je već smještena Jedinica za podršku MUP-a TK, a u koji se planira i smještaj Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Istok, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK utvrdila kriterije raspodjele 2.1 milion KM za podršku sportu

Ambasador Reilly u TK: Putna infrastruktura, obrazovanje i zdravstvo u fokusu djelovanja Vlade TK

Sufinansiranje energijski efikasne i ekološke javne rasvjete u tri općine TK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu