Kultura     | 06.11.2021. 09:52 |

Koncert 'Sejfullah i prijatelji' na Noćima duhovnosti u Konjicu

FENA Nina Maslo

KONJIC, 6. novembra (FENA) - U okviru manifestacije "Noći duhovnosti", Kulturno-umjetničko društvo "Sejfullah" i istoimeni hor priredili su u petak navečer u Konjicu koncert "Sejfullah i prijatelji".

Uz repertoar Sejfullahovih ilahija i kasida u kojem dominiraju autorske kompozicije uz aranžman za mevludske stihove, na koncertu su nastupili i gosti instrumentalisti Dino Džumhur i Vanja Alikadić. 

- Noći duhovnosti su koncept koji već sedam godina traje u organizaciji KUD-a Sejfullah. Ove godine smo, osim ovog live koncerta koji je održan na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta Konjic,  organizirali i dva online programa, a Noći duhovnosti će  poćetkom decembra biti završene velikim koncertom gdje ćemo ugostiti jedan od sjajnih vokalnih ansambala s kojim sarađujemo već godinama, ali još ne otkrivamo o kome je riječ jer želimo iznenaditi publiku - poručio je glasnogovornik KUD-a i Hora 'Sejfullah' Benjamin Mušinović.

Program su, kako je dodao, tradicionalno podržali Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i BH Telecom. 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu