Ekonomija     | 04.11.2021. 12:00 |

Vlada FBiH - Utvrđen javni interes za izgradnju vodovoda plava voda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. novembra (FENA) - Vlada FBiH donijela je Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda, na području Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

Javni interes je utvrđen na osnovu Elaborata eksproprijacije određenih parcela za realizaciju projekta Plava voda za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Grad Zenicu, koji je izradio ZEDIS d.o.o. Zenica, zatim procjene vrijednosti nekretnina u iznosu od 4.634.702 KM, koji je dostavio Regionalni vodovod Plava Voda d.o.o. Travnik, kao i zaključaka dvije kantonalne vlade kojima je dato pozitivno mišljenje o opravdanosti ovog projekta i utvrđen njegov status u kantonalnim prostornim planovima.

JP Regionalni vodovod Plava Voda, kao korisnik eksproprijacije nekretnina, može podnijeti prijedlog za eksproprijaciju općinskoj/gradskoj službi za upravu u roku od dvije godine, te snosi troškove potrebne za eksproprijaciju i troškove njenog postupaka.

Stupanjem na snagu ove, prestaje važiti Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda iz 2019. godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nikšić, Kraljević i Mijatović razgovarali sa delegacijom Saveza samostalnih sindikata BiH

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH - Utvrđen Prijedlog zakona o rudarstvu FBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel