Ekonomija     | 02.11.2021. 15:19 |

Goražde - Za zimsko održavanje puteva u nadležnosti BPK-a 224.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 2. novembra (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktor firme „Okac“ Halil Oković danas su potpisali ugovor o redovnom zimskom održavanju puteva u nadležnosti BPK-a.

Vrijednost potpisanog ugovora je 224.000 konvertibilnih maraka a riječ je o održavanju regionalnih putnih pravaca R-448 Potkozara - Goražde - Hrenovica i regionalnom putu R -448 -a Osanica - Ilovača - Prača.

 „Obzirom da je u skladu sa zakonskim procedurama obaveza zimskog održavanja već započela, Vlada BPK Goražde je nastojala na vrijeme dati saglasnost za potpisivanje ugovora, kako bi se obezbjedilo nesmetano odvijanje saobraćaja na pomentuim putnim pravcima“ - kazala je Obuća.

Direktorica Direkcije za ceste BPK-a Sanela Avdibegović naglasila je važnost održavanja ovih putnih pravaca koji su prometni  i u zimskom periodu

„Ugovor je potpisan u skladu s okvirnim sporazumom koji je potpisan na period od dvije godine, što je skratilo proceduru koja je dovela do potpisivanja ugovora“ - pojasnila je Avdibegović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

NK Široki Brijeg i Dino Skender dogovorili sporazumni raskid suradnje

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine