Kultura     | 02.11.2021. 12:46 |

Na mostarskoj pozornici 'Arsenov feral' šibenskog kazališta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. studenoga (FENA) - U okviru festivala Matice hrvatske, na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u petak 5. studenoga s početkom u 20 sati, bit će izveden glazbeno-poetski kabare "Arsenov feral", Hrvatskog narodnog kazališta iz Šibenika.

Poezija, glazba i kazalište bile su umjetničke koordinate nesumnjivo najznačajnijeg hrvatskog kantautora Arsena Dedića, jednog od najboljih pjesnika i skladatelja čije se kompozicije nadživjele scensko-izvedbena djela za koja su pisane. Nije, dakle, bilo ništa prirodnije nego u njegovom rodnom gradu, Šibeniku, i u kazalištu u kojem je bio i autor i izvođač i publika, pokrenuti poetsko-glazbene večeri nazvane "Arsenov feral". Sada je ta kazališno-glazbena poslastica dostupna i mostarskoj publici, priopćili su iz HNK-a Mostar.

Svi su ti "Arsenovi ferali" bili putokaz za istraživanje i njegova i rada drugih pjesnika i pjesnikinja i svih dimenzija sjedinjavanja teatra, poezije i glazbe, ali tako da ostane istaknuto ono što mora biti najvažnije kada se cijeli jedan program posvećuje velikom pjesniku.

Zamišljen u početku kao jedan od popratnih programa u produkciji HNK Šibenik, "Arsenov feral" pokazao se kao vrijedan i prepoznatljiv sadržaj šibenskog kazališta. I to je, ma kako moglo zvučati, zasluga Arsena Dedića: kada se u umjetnosti oslanjate na najveće, onda ograničenja ne vrijede, a mogućnosti postaju beskrajne, a sve što treba učiniti je prepustiti se njegovom naslijeđu kojem je "Arsenov feral" posveta što traje i mijenja se.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Mostar: Obustava prometa iz pravca Ulice dr. Ante Starčevića

Dokumentarac Luke Vlahe o životu i djelu Karla Afana de Rivere prikazan pred mostarskom publikom

Oštećen travnjak stadiona Rođeni

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine