Bosna i Hercegovina     | 29.10.2021. 15:43 |

Otvoren Počasni konzulat BiH za regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj Danka Savić i počasni konzul Bosne i Hercegovine za španjolske regije Andaluziju, Valenciju i Mursiju Bojan Dozet Kapor svečano su otvorili Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu.

Na prijemu, tim povodom u Konzulatu, okupili su se predstavnici regionalnih i gradskih vlasti, diplomatskog zbora te bh. dijaspore u Španjolskoj.

Veleposlanica Savić je, tijekom obraćanja, izrazila nadu da će u vremenu koje dolazi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Alicanteu raditi na približavanju naše države španjolskim građanima na turističkom, gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu.

- Nadamo se da će otvaranje Počasnog konzulata u gradu Alicante dovesti do jačanja ekonomsko-trgovinskih odnosa između BiH i Kraljevine Španjolske, kao i da će učvrstiti veze naše dijaspore i diplomatsko-konzularnih predstavništava u Kraljevini Španjolskoj. Naš konzul je već poduzeo niz aktivnosti, među ostalim pokrenuo je razgovore o uspostavljanju prve zračne linije s BiH - dodala je veleposlanica Savić. To je drugi Počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj.

Kako u saopćenju za javnost navodi Ured za odnose s javnošću MVP BiH, počasni konzul Bojan Dozet Kapor rođeni je Sarajlija koji od 1992. godine živi u Španjolskoj. Po struci je pravnik i zajedno s poslovnim partnerom vodi odvjetnički ured, gdje je smješten i Počasni konzulat BiH, na adresi Calle dr.Just 37 Alicante, kontakt podaci: tel. (+34) 966 236 587, email. bojan@bergerdozet.com

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Konaković sa delegacijom Grupe prijateljstva Saveznog parlamenta Republike Austrije

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu