Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 12:23 |

Harčin s rukovodstvom VSTV-a BiH o unapređenju efikasnosti rada institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. oktobra (FENA) - Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin posjetila je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) sa saradnicama i tom prilikom razgovarala sa predsjednikom Halilom Lagumdžijom, potpredsjednicom Sanelom Gorušanović Butigan i stalnim članom Saninom Bogunićem.

Sastanak je održan u cilju daljeg unapređenja efikasnosti i kvalitete pravosudnih institucija u Tuzlanskom kantonu kroz saradnju i koordinaciju između VSTV-a BiH kao regulatorne institucije, izvršne vlasti i pravosudnih institucija.

Neke od konkretnih tema sastanka bile su pitanje rješavanja zaostalih predmeta u pravosudnim institucijama, pitanje osiguranja budžeta za zapošljavanje adekvatnog broja nosilaca pravosudnih funkcija i administrativnog osoblja kao podrške u radu sudija, posebno u Kantonalnom sudu u Tuzli gdje je manjak izražen.

Predsjednik Lagumdžija i ministrica Harčin su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja sastanaka u smislu funkcionalne i efikasne saradnje između institucija pravosudne i izvršne vlasti u cilju rješavanja pitanja koja eventualno opterećuju rad pravosuđa. 

Posjeta ministrice Harčin je uslijedila nakon posjete delegacije VSTV-a BiH pravosuđu Tuzlanskog kantona i najvišim predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti u ovom kantonu, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu