Bosna i Hercegovina     | 22.10.2021. 15:42 |

Ministri unutrašnjih poslova BPK i Kantona Sarajevo o nastavku saradnje

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 22. oktobra (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica danas je posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde.

Sa resornim ministrom BPK Goražde Arminom Mandžom i policijskim komesarom Uprave policije MUP-a BPK Ademom Lakovićem razgovarao je o bezbjedonosnoj sitaciji u tom kantonu i regiji, te je ocjenjeno da je ona na zadovoljavajućem nivou.

Ministar Mandžo je zahvalio ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, uz poseban naglasak na donirana sredstva od prije dvije godine kada je Uprava policije MUP BPK-a Goražde veoma dobro opremljena sa materijalno-tehničkim sredstvima i opremom od strane MUP KS i Vlade KS.

Ministar Admir Katica je naglasio da Kanton Sarajevo ima veliki senzibilitet prema Bosanskopodrinjskom kantonu Goražde i da je intencija Vlade Kantona Sarajevo da u kontinuitetu pomaže ovaj kanton. Napomenuo je da postoji volja da se finansira obuka još 25 policajaca u činu „policajac“ i pored onih sredstava koja su obezbijeđena ranijom donacijom.

U tom slučaju, radilo bi se o 50 novih policajaca ali pod uslovom, kako je istakao ministar Katica, da se prijem obavi po metodologiji i načinu testiranja koje provodi MUP KS, na najtransparentniji način do sada. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu