Regija     | 22.10.2021. 09:52 |

Kod Makarske izgorjelo 40 hektara šume i makije, požar gase i dva kanadera

FENA Agencije

MAKARSKA, 22. listopada (FENA) - Oko 40 hektara borove šume i makije izgorjelo je u požaru u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je planuo u četvrtak predvečer, a još uvijek je aktivan pa ga uz vatrogasce gase i dva kanadera.

U petak se od vatrogasaca doznaje da je požar izbio oko 18.30 sati, a jutros oko 7 sati prema Bristu su poletjela dva kanadera koji bi uvelike trebali olakšati gašenje jer se radi o uglavnom nepristupačnom terenu.

U gašenju sudjeluje 30 vozila i 125 vatrogasaca s makarskog, omiškog, imotskog i splitskog područja, a u pomoć im je stiglo i pet vatrogasaca s dva vozila iz Ploča.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević potvrdio je Hini da je do sada izgorjelo između 30 i 40 hektara borove šume i makije te da su na požarište upućena dva kanadera.

Istaknuo je da je stanje na požarištu jutros dobro te da ni u jednom trenutku u požaru nisu bile ugrožene kuće.

"Cijelu noć se radilo tako da se požaru nije dalo da se širi. Južna i istočna strana su pogašene tijekom noći, a vatre još ima na sjeverozapadu visoko u brdu. Gore smo cijelu noć vukli pruge i pomalo suzbijali vatru, no sada će kanaderi to riješiti", rekao je Kovačević, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca

Požar kod Šibenika od ponedjeljka ujutro gase i dva kanadera

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu