Svijet     | 21.10.2021. 21:12 |

Izrael spreman dočekati strane turiste

FENA Internet

JERUSALEM, 21. oktobra (FENA) - Izraelski čelnici preporučili su danas ponovno otvaranje zemlje za potpuno vakcinisane turiste počevši od 1. novembra, godinu i po nakon zatvaranja granica za većinu stranih posjetitelja zbog globalne pandemije koronavirusa.

Odluka, koja još uvijek treba službeno odobrenje vlade, dolazi u trenutku kada Izrael izlazi iz četvrtog vala zaraze koronavirusom.

Izrael je u julu započeo agresivnu kampanju vakcinacije trećom dozom, nudeći vakcinu proizvođača Pfizer-BioNTech praktički svima starijim od 16 godina. Čini se da je ta kampanja stavila epidemiju pod kontrolu.

Ured premijera Naftalija Bennetta saopćio je da će stranci koji su u potpunosti vakcinisani prije manje od šest mjeseci ili koji su nedavno primili treću dozu imati pravo ući u zemlju. U ovu skupinu također se spadati i osobe koje su se oporavile od COVID-19 prije manje od šest mjeseci, prenosi Associated Press. 

Izrael priznaju većinu međunarodno priznatih vakcina, uključujući Pfizer, Modernu, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovak i Sinopharm - ali ne i ruski Sputnik.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Kolumbija prekinula diplomatske odnose s Izraelom

Planirani protesti u Švedskoj uzrokovali upozorenje Izraelcima da ne putuju na Eurosong

U Republici Srpskoj u martu 33.215 turista, 2,5 posto manje u odnosu na isti mjesec lani

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel