Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 15:37 |

Darovano 356 lektirnih naslova bibliotekama tuzlanskih osnovnih škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Mevludske aktivnosti na području Medžlisa Tuzla nastavljene su posjetama tuzlanskim osnovnim školama “Tušanj” i “Slavinovići”. Bibliotekama pomenutih tuzlanskih osnovnih škola darovano je 356 lektirnih naslova koji će značajno obogatiti bibliotečki fond, te učenicima omogućiti brže i lakše čitanje, te izvršavanje školskih zadataka.

Kako je saopćeno, škole je ovim svečanim povodom posjetio glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed ef. Huskanović sa saradnicima, gdje se susreo s čelnim ljudima, nastavnicima i učenicima.

Hafiz Huskanović je govoreći o projektu darivanja knjiga naglasio da je ovo jedan vid podsticaja učenicima da više čitaju, te da se obogati broj naslova koji im je na raspolaganju za čitanje.

 - Poruka Poslanika a.s., čije rođenje obilježavamo ovih dana, je da se uči i stiče nauka pa je ovo naša mala, ali lijepa podrška na tom putu - kazao je.

Direktorica Osnovne škole “Tušanj” Amela Sinanović i direktor Osnovne škole “Slavinovići” Mirsad Muhamedbegović iskazali su riječi zahvale za vrijednu donaciju knjiga koja im je uručena.

Direktor Muhamedbegović je kazao da ovim projektom Medžlis Tuzla pokazuje kojim putem mladi trebaju ići, a to je put knjige kao jednog istinskog prijatelja svakog čovjeka. 

Učenici obje škole su izveli prigodne programe, koje su pripremili zajedno s nastavnicima kao vid zahvale za vrijednu donaciju koja će biti od značaja za sve učenike i nastavnike ove dvije škole.

Darivanje knjiga je jedna od aktivnosti koje se realizuju u okviru mevludske manifestacije “Stazama Poslanika islama”, ali i jedna od aktivnosti kojima se u mjesecu oktobru, koji se obilježava kao mjesec knjige, još jednom želi ukazati pažnja i podići svijest o važnosti knjige i čitanja.

Projekt darivanja knjiga se realizuje od početka ove godine, a cilj je da se u narednih nekoliko godina, u skladu s mogućnosti, obogate biblioteke svih naših škola. Ranije su darovane knjige za potrebe bibloteke u Ekonomsko-trgovinskoj školi, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Priopćenje za javnost HRS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom