Sport     | 17.10.2021. 16:10 |

Zapažen nastup mladih bh. brzoklizača u Zagrebu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy", koje je održano  u Zagrebu 16. i 17. oktobra, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u kategoriji Juniori B, nastupila su dva bh. brzoklizača, Ermin Raščić i Illan Krstić.

U konkurenciji 82 takmičara iz sedam zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Slovačka, Mađarska i BiH), bh. predstavnici imali su uspješan nastup. U ukupnom plasmanu Ermin Raščić je zauzeo četvrto mjesto, a Illan Krstić bio je peti. Obojica su popravili lične rekorde u svim disciplinama.

Ermin Raščić, je na 500 m imao odličan nastup i sa vremenom 49,017 ispunio je normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, te se na taj način kvalifikovao za nastup na juniorskom Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u martu 2022. u Poljskoj.

- Postavljeni cilj na ovom međunarodnom takmičenju smo ispunili, dobili smo novu nadu brzog klizanja u BiH, koji će našu zemlju u narednim godinama, nadamo se, sa uspjehom predstavljati u svijetu - saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Brzo klizanje - Dobar nastup juniorskih reprezentativaca BiH u Celju

Brzo klizanje - Tarik Omeragić otputovao na SP u Rotterdam

Omeragić imao solidan nastup Svjetskom kupu u Poljskoj

Promo

Brzo i jednostavno upravljajte sredstvima na kartici i dopunjavajte je iznosom koji vi želite

Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega za majke i djecu u centru izvrsnosti ASA Bolnice

Vodeći svjetski ekspert za dijasporu iz Londona stiže u Mostar