Sport     | 17.10.2021. 16:10 |

Zapažen nastup mladih bh. brzoklizača u Zagrebu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. oktobra (FENA) - Na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju "Alpe Adria Trophy", koje je održano  u Zagrebu 16. i 17. oktobra, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, u kategoriji Juniori B, nastupila su dva bh. brzoklizača, Ermin Raščić i Illan Krstić.

U konkurenciji 82 takmičara iz sedam zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Slovačka, Mađarska i BiH), bh. predstavnici imali su uspješan nastup. U ukupnom plasmanu Ermin Raščić je zauzeo četvrto mjesto, a Illan Krstić bio je peti. Obojica su popravili lične rekorde u svim disciplinama.

Ermin Raščić, je na 500 m imao odličan nastup i sa vremenom 49,017 ispunio je normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU) i Pravilnikom Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, te se na taj način kvalifikovao za nastup na juniorskom Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u martu 2022. u Poljskoj.

- Postavljeni cilj na ovom međunarodnom takmičenju smo ispunili, dobili smo novu nadu brzog klizanja u BiH, koji će našu zemlju u narednim godinama, nadamo se, sa uspjehom predstavljati u svijetu - saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zapažen nastup Raščića i Muzaferovića na takmičenju Alpe Adria Trophy u Celju

Tarik Omeragić otputovao u Seul na SP u brzom klizanju

Omeragić nastupio na Svjetskom kupu u Dordrechtu

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost