Stranačke aktivnosti     | 15.10.2021. 10:38 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje


Saopštenje za javnost


Izjava lidera SNSD-a, Milorada Dodika, da je direktor agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak državni neprijatelj broj jedan i da može da se seli u FBiH je užasavajuće etiketiranje, poziv na odstrel i ugrožavanje bezbjednosti Zolaka.

Dodiku je očigledno neprijatelj broj jedan onaj koji radi po zakonu, otkriva šta su počinili ljudi iz njegovog bliskog okruženja i stoji kao jedina brana između režima i krajnje pljačke u zdravstvu, u kojoj ne prezaju ni od čega, pa ni od ugrožavanja ljudskih života.

Otuda i Dodikova najava da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH od sljedeće sedmice više neće djelovati na prostoru Republike Srpske, jer je u pandemijskom periodu za njih javno zdravlje postalo najunosniji biznis, te Zolak, koji savjesno i odgovorno radi svoj posao, mora biti sklonjen da bi potpuno ovladali svim resursima u ovom sektoru.

Dodik u ovoj fazi svoje, najblaže rečeno neartikulisane politike, ne bira sredstva da sačuva sebe, svoje pozicije, interese i sumnjivo stečeno bogatstvo, pa svako ko mu se usprotivi postaje jednostavno – meta.

Još jednom pozivamo pravosudne institucije da ispitaju sve činjenice u vezi sa nabavkom kiseonika u UKC Republike Srpske i drugim zdravstvenim ustanovama, ali i drugim nerazjašnjenim javnim nabavkama, poput afera nabavke respiratora i maski u Republici Srpskoj, na kojim se bogatio režim okupljen oko Milorada Dodika.

 

S poštovanjem,

Banja Luka, 15.10.2021.
Informativna služba PDP-a

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu