Bosna i Hercegovina     | 15.10.2021. 10:07 |

Podrška Vijeća roditelja radnicima JU 'Djeca Sarajeva'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo saopćio je da članovi Vijeća roditelja JU 'Djeca Sarajeva'  izražavaju podršku radnicima te ustanove u borbi za poštivanje radničkih prava.

- Kao izabrani članovi Vijeća roditelja JU "Djeca Sarajeva" podržavamo opravdane zahtjeve uposlenika JU "Djeca Sarajeva". Pridružujemo se zahtjevima uposlenika i zahtijevamo od Vlade KS i resornog Ministarstva da se dugogodišnji problemi uposlenika riješe po hitnom postupku i donesu odluke koje će biti u skladu sa Zakonom o radu i dobrim poslovnim praksama. Smatramo da se ovakvim stanjem nanosi šteta kako uposlenicima, tako i našoj djeci kojima je sad najpotrebnija posvećenost i predanost naših vrijednih
učiteljica/učitelja. Nadamo se da ćete što prije iznaći mogućnosti i riješiti ovaj problem, kako na zadovoljstvo JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo, tako i na zadovoljstvo korisnika - djece, na kojima ovaj svijet ostaje - navode članovi Vijeća roditelja JU ˝Djeca Sarajeva˝  u obraćanju za koje Sindikat navodi da je zaprimio putem elektronske pošte.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Posjeta mališana iz vrtića 'Lastavica' Predsjedništvu BiH u čast Dana grada Sarajeva

Vijeće roditelja 'Djeca Sarajeva' - Svjesni uslova u kojima rade odgajatelji i nenastavno osoblje

Nakon analize slijede saglasnosti za raspisivanje konkursa u JU Djeca Sarajeva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu