Bosna i Hercegovina     | 12.10.2021. 16:08 |

Krešić primio u posjetu komandanta EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić razgovarao je danas s komandantom EUFOR-a u BiH generalmajorom Alexanderom Platzerom o značaju EUFOR misije u BiH kao i drugim aktuеlnim političkim i sigurnosnim prilikama u BiH.

Krešić je istakao značaj EUFOR misije za BiH i tom prilikom još jednom naglasio dobru saradnju koja je pokazana i praktično na nedavno održanoj vježbi „Quick Response 2021“.

- Sve to pokazatelj je dobre saradnje što garantuje nastavak izgradnje i jačanja kapaciteta Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine - naveo je Krešić.

Komandant EUFOR-a Platzer izrazio je punu podršku nastavku saradnje, te naglasio da će u tom duhu misija EUFOR-а nastaviti dalje djelovati.

Zamjenik Krešić i generalmajor Platzer su istakli zajednički stav o potrebi poštivanja procesa u odbrambenom resoru. Na kraju sastanka zamjenik Krešić je upoznao komandanta EUFOR-a o toku aktivnosti vezano za realizaciju bilateralno vojne vježbe između OSBiH i Vojske Republike Srbije, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu