Regija     | 11.10.2021. 14:45 |

Priština: Više od 13 tisuća naljepnica za tablice gradova središnje Srbije

FENA Internet

PRIŠTINA, 11. listopada (FENA) - Vlasti u Prištini izdale su više od trinaest tisuća kompleta naljepnica za automobile registrirane u središnjoj Srbiji, koji se kreću na Kosovu prema sporazumu iz Bruxellesa postignutim krajem rujna.

Politički savjetnik ministra policije u Prištini Ferdinand Nikola kazao je da implementacija sporazuma napreduje veoma dobrom dinamikom, a da su zahtijevi za naljepnicama veliki, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Po njegovim riječima, od 4. do 8. listopada Centar za registraciju vozila izdao je 3.863 naljepnice, dok je na prelazima izdano 9.430 naljepnica, ukupno 13.293.

On je, kako prenose mediji u Prištini, rekao da tijekom provođenja sporazuma od 2. listopada situacija oko administrativnih punktova mirna, a da će nakon odlaska vojnika KFOR -a s punktova na sjeveru Kosova sve biti sprovedeno prema sporazumu.

Podsjećamo, prema tom sporazumu, formirana bi trebala biti Radna grupa u kojoj su predstavnici Europske unije, Beograda i Prištine, i njom će predsjedavati EU. Cilj Radne grupe bit će pronalaženje stalnog rešenja za pitanje automobilskih tablica u skladu sa standardima i praksom EU. Prvi sastanak Radne grupe bit će 21. listopada 2021. u Bruxellesu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Priština: Produžen pritvor trojici osumnjičenih za napad u Banjskoj na sjveru Kosova

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu