Stranačke aktivnosti     | 08.10.2021. 10:25 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Uskoro će se navršiti godina dana od završetka Lokalnih izbora, a Prijedor se suočava sa skandalom neviđenih razmjera, u režiji i izvođenju prvog čovjeka Grada, gradonačelnika Pavlovića. Nažalost Prijedor je došao u žižu javnosti zbog egocentričnosti, nepromišljenosti, bahatosti i vulgarizacije privatnog ponašanja dotičnog. Nijednog trenutka nije pomislio da je javna ličnost ,koja predstavlja građane i Grad i da ovakvim ponašanjem nanosi neviđenu štetu Prijedoru.
Ovo je šamar za sve one koji su mu dali svoj glas, šamar za stranku čiji je bio izbor i na kraju i za njega samog. Zar to nije najbolji primjer, kakve posljedice može proizvesti jedna nepromišljena i silovna odluka i podržavanje nekoga ko nije dorastao ni stručno, ni moralno, ni organizaciono, funkciji na koju je izabran.U prilog tome navešćemo samo dio rečenice M. Dodika „očekivao sam da ću kao predsjednik stranke, koja vas je zajedno sa građanima Prijedora dovela na mjesto gradonačelnika“, koja potvrđuje da je čovjek doveden na mjesto gradonačelnika, a dugo je i sam bio iznenađen da se to upravo događa njemu.
Ovo je šamar svim onim političkim strankama i politikama koje su ga zdušno podržale, čije politike su se zasnivale na mržnji prema DNS-u, a nije im bilo bitno ko je kandidat, nisu uključili razum, jedino mjerilo im je bilo da nije DNS.
Arčibald Rajs je napisao knjigu „Čujte Srbi“, a mi kažemo „Čujte Prijedorčani“. Nevjerovatno je da i poslije svega Pavlović krivi sve druge, samo ne vidi sebe, i od šume ne vidi drveće. Od početka mandata umjesto da je gradio političku stabilnost ,on se ponašao kao neko ko je i dalje u skupštinskim klupama vođa opozicije i najbolje zna sve i drži pridike svima, a najviše DNS-u. Ima on mnogo toga za objasniti prvo sebi, pa onda i ostalim. I prijateljski savjet bi mu bio da prestane tražiti krivca u opoziciji, nego da se okrene sebi i pokuša objasniti zašto je tako moralo biti, i koliko je sam doprinio. A tek sada će da vidi koliko prijatelja ima i koliko će ih biti uz njega. Politika je nemilosrdna, može da te podigne do neslućenih visina, a isto tako da doživiš slobodan pad da nisi ni svjestan šta bi. Trebao si da naučiš da je politika trajanje, a ne zvijezda padalica.

Veličina čovjeka se ogleda između ostalog i u tome da prizna svoje greške. Ostavka se ne podnosi zato što neko traži, pogotovo ako si čist, nego zbog čina koji je doveo do tog traženja.
Imao je SNSD mnogo dobrih i časnih ljudi koji su mogli biti kandidati, ali si izabran Ti. Upravo zato si morao biti svjestan odgovornosti koju nosiš, i postupaka koje činiš.U jednom trenutku dodirnuo si zvijezde, a u drugom... Ali mlad si naučićeš.
Nisi shvatio jedno. Nije se DNS bavio tobom, nego si se ti bavio DNS-om. Pa i ovo saopštenje je posljednje na temu koja za predmet ima tebe.Ti si prošlost, a da si bio pametan mogao si biti budućnost.
Pozivamo građane Prijedora da pokažu veličinu i trezvenost i da u izazovnim vremenima i događajima koji su pred nama, dobro razmisle i donesu odluku koja će biti najbolja za dobrobit građana.


GO DNS-a PRIJEDOR, Predsjednik

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu