Kultura     | 06.10.2021. 11:09 |

Odgođeno igranje predstave 'Čitač' na Festivalu MESS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. oktobra (FENA) - Direkcija festivala MESS obavještava publiku da je odgođena predstava "Čitač“, koja je trebala biti odigrana večeras u 19.30 sati u Narodnom pozorištu.

Razlog je pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji, zbog čega je Kraljevina Švedska uvela zabranu putovanja iz BiH. U tom slučaju, glavna glumica se ne bi mogla vratiti nazad u Kraljevinu Švedsku, saopćeno je iz direkcije Festivala.

-Nažalost, primorani smo da otkažemo igranje zbog nemogućnosti dolaska Mirjane Karanović, glavne glumice u predstavi, zbog novouvedenih mjera Kraljevine Švedske iz koje je trebala doputovati. Izvinjavamo se publici što u ovom terminu neće moći pogledati predstavu i molimo za razumijevanje zbog novonastale situacije - poručeno je iz direkcije Festivala MESS.

Razgovor koji se organizuje na ovogodišnjem MESS-u nakon svake predstave, ipak će biti održan sa dijelom ekipe predstave koja se nalazi u Sarajevu, kao i uključenjem Mirjane Karanović putem linka. Razgovor sa publikom će se desiti na sceni Narodnog pozorišta, a razgovoru mogu prisustvovati svi zainteresovani..

Publika koja prati MESS neće biti uskraćena za ovu predstavu, te će moći iskoristiti karte za novi termin igranja predstave, o kojem će biti obaviješteni na vrijeme. Gledatelji koji ipak žele da izvrše povrat novca, to mogu učiniti putem e-mail adrese info@kupikartu.ba između 11. i 15. oktobra, navodi se u saopćenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Scena MESS: Predstava 'Gidionov čvor' nakon praznika nastavlja sa igranjima

Grand prix 63. festivala MESS za "Othello"

Imširević: 'Dramadžiluk' će da uvjeri koliko dramska književnost umije biti zanimljiva i uzbudljiva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu