Bosna i Hercegovina     | 30.09.2021. 18:22 |

Inspektorat RS - Kiseonik i oprema za kiseonik ispravni

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. septembra (FENA) - U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske, Inspektorat Republike Srpske obezbijedio je prisustvo inspektora prilikom uzorkovanja kiseonika na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, s ciljem utvrđivanja ispravnosti posuda pod pritiskom u kojima se vrši skladištenje kiseonika.

Rezervoar iz kojeg je uzorkovano je tehnički ispravan, uključujući i pripadajuću mjerno-regulacionu i sigurnosnu opremu.

Takođe, današnjoj isporuci kiseonika na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske prethodila je i provjera tehničke ispravnosti autocisterne u kojoj je dopremljen kiseonik, kao i rezervoara za skladištenje, prilikom čega nisu utvrđene nepravilnosti.

Na osnovu rezultata analiza uzorkovanog kiseonika, koji su danas prezentovani javnosti, pacijenti i njihove porodice mogu imati povjerenja u zdravstveni sistem Republike Srpske i rad institucija, koje ulažu maksimalne napore kako bi njeni stanovnici imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, saopćeno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove Banja Luka.

- U vremenu kada se zdravstveni radnici bore za svaki život, zloupotreba ljudskih emocija i strahova u političke svrhe, je najblaže rečeno sramno i zlonamjerno ponašanje. Umjesto da u ovom trenutku Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine pruži svu potrebnu pomoć u rješavanju problema, svojim djelovanjem doprinosi širenju panike i uznemiravanju javnosti - navodi se u saopćenju.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

ViK - Voda u cijelom sistemu javnog vodosnabdijevanja zdravstveno ispravna

Voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja u Zenici u potpunosti ispravna za piće

Hadžiefendić: Uredno snadbijevanje kiseonika u UKC Tuzla

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu