Bosna i Hercegovina     | 30.09.2021. 15:56 |

Messer - Nismo vezani za aferu 'Kisik' sa konkurentskom firmom u RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. septembra (FENA) - S obzirom na učestale medijske natpise oko afere "Kisik" u kojima se posredno spominje i Messer u Bosni i Hercegovini, iz te kompanije je saopćeno da nisu bili nikad niti će biti poligon za političko-interesne ili bilo koje drugo zakulisane igre i neprimjerene konotacije.

- Mi ne izdajemo dozvole, nego smo proizvođači koji su dozvolu za rad dobili kod zvaničnog organa. Mi ne obavljamo posao istražnih organa, nismo registrirani da istražujemo zloupotrebu, korupciju i kriminal. Svaki ovlašteni snabdjevač medicinskim kisikom ima pravo njegove prodaje samo zdravstvenim ustanovama i to pravo nije prenosivo - istaknuto je.

Iz Messera navode da to koliko prodaju kisika, kome prodaju, kao i poslovni ugovori s kupcima spada u domen "poslovne tajne", a na zahtjev nadležnih organa i te informacije mogu biti proslijeđene.

- Naša kompanija ni na koji način nije vezana za aferu sa konkurentskom firmom u Republici Srpskoj. Odazvali smo se na molbu Kliničkog centra u Republici Srpskoj i jutros donirali osam tona medicinskog kisika koja im je bila prijeko potrebna u liječenju pacijenata - naglašavaju iz Messera.

Messer nije samo snabdjevač medicinskim kisikom u vrijeme krize već obavlja i složenu dužnost očuvanja zdravlja i života pacijenata i zdravstvenih radnika u medicinskom sistemu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mirjana Vuković preuzima upravljanje nad sve četiri Messerove kompanije u BiH

Dedić: Komisija će posjetiti rezervnu punionicu kiseonika u Zenici

Messer - Za saniranje štete trebat će pet do sedam dana

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti