Stranačke aktivnosti     | 25.09.2021. 12:22 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

DNS podržava proteste protiv uvođenja medijskog mraka u pojedinim dijelovima Republike Srpske.
Ne prihvatamo da naši građani budu uskraćeni za informacije ma gdje živjeli. Tražimo jednak tretman svih medijskih kuća i RTRS-a i ATV-a i K3 i BN i svih drugih.

Zbog toga, punim kapacitetom podržavamo BN televiziju i borbu gospodina Trišića za ravnopravan tretman sa ostalim medijskim kućama.

Pravo na slobodu mišljenja, govora i na slobodu informisanja je Ustavom zagarantovano. Pozivamo vladajuću kastu da nas ne uvodi u jednoumlje i da nas ne vodi u medijski mrak.

Isto tako, ne prihvatamo pojedine istupe nekih opozicionara da DNS i njegovogov predsjednika nazivaju nebitnim. DNS je partija koja posle svih turbulencija ima preko 160 odbornika u 61-oj lokalnoj zajednici u RS i 70 000 glasova na zadnjim lokalnim izborima, što je čini drugom po snazi opozicionom političkom partijom.
Gospodo, uvažite činjenice ukoliko ne uvažavate nas pojedinačno. Ukoliko vam je predsjednik DNS nebitan zašto nas zovete na dogovore? Šta je loše u inicijativi da se protesti organizuju na ozbiljnoj platformi sa jasno zacrtanom organizacijom planom i jasno definisanim ciljevima? Da li ćemo na protestima imati jedan ili više zahtjeva? Šta ćemo uraditi ako ne dođe do ispunjavanja naših zahtjeva? Da li će na listi biti i osuda svega što se dešava u pravosuđu BiH? Da li će na listi zahtjeva biti i zahtjev za zaštitu šuma RS?

Mnogo je pitanja koje moramo postaviti jedni drugima na sastanku zakazanom za 27.09.2021.
Rješavajmo to na sastanku, a ne u medijima nanoseći štetu jedni drugima.

DNS je pokazao da je spreman za korjenite promjene u društvu i prihvatamo sve one koji su za to. Uvrede i poniženja nismo trpili ni od aktuelne vlasti pa nećemo to sebi dozvoliti ni od nekih drugih pojedinaca. Podržimo BN televiziju kao medij koji omogućava ovo malo demokratije što je ostalo u našem društvu. Podržimo gospodina Trišića u njegovoj divovskoj borbi, borbi vrijednoj poštovanja, da nam omogući da se naš glas čuje u narodu.

Naše bolesti i sujete ostavimo sa strane. Borba koju vodimo veća je od svih nas pojedinačno.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

DNS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost DNS-a

Saopćenje za javnost DNS

Saopćenje za javnost DNS

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu